Nalaganje Dogodki
  • Ta dogodek je minil.

22 | 09 | 24 / 09:30 - 23:59

Remo po vasy

Remo po vasy se vrača v Solbico z odprtimi dvorišči in muzeji!

Solbica v Reziji se pripravlja na sprejem obiskovalcev in na potešitev njihove radovednosti: z njimi delila zgodbe in pripovedi o tej skupnosti, življenjske izkušnje, za piko na i pa bo ponudila še pogrinjek in degustacijo okusnih lokalnih izdelkov. V nedeljo, 22. septembra, se bo vrača dogodek “Cortili e Musei aperti – Remo po vasy“, v katerega bodo vključeni številni prebivalci, dvorišča, Muzej rezijanskih ljudi in Muzej brusačev.

Pripravljajo se štiri odprta dvorišča, ki bodo sprejela goste: Dvorišče Daniele in Renata – Ta-na Repë; Dvorišče Giovannija Negra – Ta-na Prësakë; Dvorišče Antonelle Buttolo – Ta-na Prësakë in Stellino dvorišče – Tu-w Kïkjë.
Prïdita, vïdita, žïvita – Pridite, poglejte, živite se torej glasi vabilo. Obiskovalci bodo prejeli tudi poseben zemljevid, ki jim bo pomagal pri iskanju poti po vasi.

Prireditev organizira Društvo Vivistolvizza v sodelovanju s Kulturnim krožkom Rozajanski dum, Cama-Arrotini Stolvizza, Folklorno skupino Rezije, ZSKD (Zveza slovenskih kulturnih krožkov), občino in Parkom Julijskih Predalp, poteka pa v okviru projekta Na stujmo zabit näš jazek s podporo dežele Furlanije Julijske krajine.

Informacije:
360 – 960179
vivistolvizza@gmail.com

Podrobnosti

Datum:
22 | 09 | 24
Čas:
09:30 - 23:59
Kategorija Dogodek:
Dogodek Oznake:
, , ,

Organizator

Vivi Stolvizza
Telefon
360 - 960179
E-naslov
vivistolvizza@gmail.com

Prizorišče

Solbica
Stolvizza, Udine Italy + Google Zemljevidi
Smo aktivni
Kultura
Turistične poti
Naši kraji